Zarejestruj się, aby sprawdzić ceny hurtowe dla swojej firmy. Zapisz się na newsletter i zdobądź dodatkowy rabat!

Delecta Cukier żelujący 2:1 500 g

Delecta Cukier żelujący 2:1 500 g

Numer katalogowy: 27631
EAN: 5900983019981
EAN Opakowanie zbiorcze: 5900983129987
Kod celny: 21069098
Producent: Delecta
Kategoria: Kulinaria
Podkategoria: Dżemixy i cukry żelujące
Masa netto (g): 500.00
Dostępna ilość: Wysoka
Dostępny
Sklep w trybie katalogowym. Zaloguj się, aby złożyć zamówienie.

Cukier żelujący 2:1 to wyjątkowy pomocnik w każdej kuchni. Dzięki niemu przygotowywaniem dżemów, konfitur i innych przetworów jest zdecydowanie szybsze i łatwiejsze. Produkt ten ułatwia uzyskanie odpowiedniej konsystencji dżemu. Nie musisz mieć doświadczenia z przygotowywaniem przetworów – z Delectą uda Ci się nawet za pierwszym razem. Cukier żelujący 2:1 z pewnością przyda Ci się w czasie lata, kiedy pod ręką masz dostępne świeże i pachnące owoce: truskawki, czereśnie, wiśnie, jagody… Wszystkie te smaki możesz zachować na dłużej, dzięki przetworom. Jedno opakowanie cukru wystarczy na przygotowanie dżemu z 1 kilograma owoców. Jeśli zastanawiasz się jak przygotować taki dżem, to wiedz, że wystarczy tylko kilka kroków. Pierwszym z nich jest przyszykowanie owoców (umycie, pozbawienie pestek, rozdrobnienie). Następnie należy je wymieszać z cukrem żelującym. Kolejnym krokiem jest zagotowanie całości, aż osiągnie odpowiednią konsystencję (od momentu zagotowania ok. 2 minuty). Po tym czasie zdejmij masę z kuchenki, ale nadal mieszaj, aż zniknie biała piana. Po tym kroku zostaje już tylko napełnić słoiki dżemem i szczelnie zamknąć. Gotowe – smak lata zatrzymany na dłużej!

Masa netto (g): 500.00

Masa brutto (g): 508.00

Producent Delecta
Termin przyd. w dniach 900
Bez glutenu Nie
Bez konserwantów Nie
Naturalny Nie
Bez dodatku cukru Nie
BIO Nie
Wegański Tak
Wegetariański Tak
Bez glutenu w recepturze, ale może zawierać gluten jako zanieczyszczenie krzyżowe Tak
Bez GMO Tak
Kategorie w sklepach żywność, artykuły spożywcze, sypkie, do wypieków, dodatki cukiernicze, dodatki do ciast, przyprawy do ciast, cukier i substancje słodzące
Cukier, substancja żelujaca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; glukoza.

Nie określa się

Alergeny: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) Jaja Nasiona soi Mleko (włącznie z laktozą

Karton (sztuki): 6

Kartony/warstwa na palecie: 20

Kartony na palecie (sztuki): 100

Opakowanie jednostkowe

Szerokość: 18.5 cm

Głębokość: 0.5 cm

Wysokość: 23 cm

Opakowanie zbiorcze

Masa netto: 3 kg

Masa brutto: 3.19 kg

Szerokość: 15.8 cm

Długość: 28.9 cm

Wysokość: 20.9 cm

Całkowita wysokość palety: 120 cm

Warunki przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości

Termin przydatności w dniach: 900