Zarejestruj się, aby sprawdzić ceny hurtowe dla swojej firmy. Zapisz się na newsletter i zdobądź dodatkowy rabat!
Delecta Cukier żelujący 2:1 500 g
Numer katalogowy: | 27631 |
EAN: | 5900983019981 |
EAN Opakowanie zbiorcze: | 5900983129987 |
Kod celny: | 21069098 |
Producent: | Delecta |
Kategoria: | Kulinaria |
Podkategoria: | Dżemixy i cukry żelujące |
Masa netto (g): | 500.00 |
Dostępna ilość: | Dostępne w bardzo dużej ilości |
Cukier żelujący 2:1 to wyjątkowy pomocnik w każdej kuchni. Dzięki niemu przygotowywaniem dżemów, konfitur i innych przetworów jest zdecydowanie szybsze i łatwiejsze. Produkt ten ułatwia uzyskanie odpowiedniej konsystencji dżemu. Nie musisz mieć doświadczenia z przygotowywaniem przetworów – z Delectą uda Ci się nawet za pierwszym razem. Cukier żelujący 2:1 z pewnością przyda Ci się w czasie lata, kiedy pod ręką masz dostępne świeże i pachnące owoce: truskawki, czereśnie, wiśnie, jagody… Wszystkie te smaki możesz zachować na dłużej, dzięki przetworom. Jedno opakowanie cukru wystarczy na przygotowanie dżemu z 1 kilograma owoców. Jeśli zastanawiasz się jak przygotować taki dżem, to wiedz, że wystarczy tylko kilka kroków. Pierwszym z nich jest przyszykowanie owoców (umycie, pozbawienie pestek, rozdrobnienie). Następnie należy je wymieszać z cukrem żelującym. Kolejnym krokiem jest zagotowanie całości, aż osiągnie odpowiednią konsystencję (od momentu zagotowania ok. 2 minuty). Po tym czasie zdejmij masę z kuchenki, ale nadal mieszaj, aż zniknie biała piana. Po tym kroku zostaje już tylko napełnić słoiki dżemem i szczelnie zamknąć. Gotowe – smak lata zatrzymany na dłużej!
Masa netto (g): 500.00
Masa brutto (g): 508.00
Producent | Delecta |
---|---|
Termin przyd. w dniach | 900 |
Bez glutenu | Nie |
Bez konserwantów | Nie |
Naturalny | Nie |
Bez dodatku cukru | Nie |
BIO | Nie |
Wegański | Tak |
Wegetariański | Tak |
Bez glutenu w recepturze, ale może zawierać gluten jako zanieczyszczenie krzyżowe | Tak |
Bez GMO | Tak |
Kategorie w sklepach | żywność, artykuły spożywcze, sypkie, do wypieków, dodatki cukiernicze, dodatki do ciast, przyprawy do ciast, cukier i substancje słodzące |
Nie określa się
Alergeny: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) Jaja Nasiona soi Mleko (włącznie z laktozą
Karton (sztuki): 6
Kartony/warstwa na palecie: 20
Kartony na palecie (sztuki): 100
Opakowanie jednostkowe
Szerokość: 18.5 cm
Głębokość: 0.5 cm
Wysokość: 23 cm
Opakowanie zbiorcze
Masa netto: 3 kg
Masa brutto: 3.19 kg
Szerokość: 15.8 cm
Długość: 28.9 cm
Wysokość: 20.9 cm
Całkowita wysokość palety: 120 cm
Warunki przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości
Termin przydatności w dniach: 900