Zarejestruj się, aby sprawdzić ceny hurtowe dla swojej firmy. Zapisz się na newsletter i zdobądź dodatkowy rabat!

Bakalland Migdały blanszowane 100 g

Bakalland Migdały blanszowane 100 g

Numer katalogowy: 24760
EAN: 5900749022392
EAN Opakowanie zbiorcze: 5900749262392
Kod celny: 0802 12 90
Producent: Bakalland
Kategoria: Bakalie
Podkategoria: Orzechy
Masa netto (g): 100.00
Dostępna ilość: Niska
Dostępny
Sklep w trybie katalogowym. Zaloguj się, aby złożyć zamówienie.

Migdały blanszowane Bakalland to migdały, które w wyniku specjalnego procesu zwanego właśnie blanszowaniem utraciły swoją ciemniejszą skórkę. Proces ten polega na tym, że migdały zatapiane są w gorącej wodzie o temperaturze od 85 do 100 stopni Celsjusza i wtedy zdzierana jest z nich brązowa skórka. Po blanszowaniu migdały mają jasny kolor w odcieniu kości słoniowej. Są również słodsze od tych tradycyjnych migdałów. Ich smak zmienia się dlatego, że skórka sama w sobie zawiera nuty goryczki, gdy się jej pozbędziemy, zostaje sam słodkawy smak orzecha. Migdały po procesie blanszowania nadal są źródłem wielu cennych dla człowieka składników odżywczych. Masz wiele możliwości, by wykorzystać migdały blanszowane w swojej kuchni. Możesz zrobić z nich mąkę migdałową, która jest szczególnie cenna jeśli chcesz przygotować makaroniki. Świetnie sprawdzą się również jako dodatek do wielu ciast i deserów jako posypka i chrupiący element. Możesz wzbogacić nimi również smak domowej owsianki, jaglanki, musli czy granoli. Dzięki migdałom posiłek będzie lepiej zbilansowany i nasyci na dłużej. Migdały blanszowane to również dobry dodatek do wielu sałatek, deski serów czy talerza wędlin.

Masa netto (g): 100.00

Masa brutto (g): 107.00

Producent Bakalland
Termin przyd. w dniach 360
Bez glutenu Nie
Wegański Tak
Wegetariański Tak
Bez glutenu w recepturze, ale może zawierać gluten jako zanieczyszczenie krzyżowe Tak
Bez konserwantów Tak
Naturalny Tak
Bez dodatku cukru Tak
BIO Tak
Bez GMO Tak
Kategorie w sklepach żywność, zdrowa żywność, bakalie, orzechy, przekąska, zdrowa przekąska, pieczenie i gotowanie
Migdały blanszowane.

Wartość odżywcza produktu/ Nutrition values of the product Na/ Per 100g Na porcję / Per serving 25g %RWS na porcję/ %RI* per serving 25g

Wartość energetyczna/ Energy value 2543 kJ/ 615 kcal 636 kJ/ 154kcal 8%

Tłuszcz/ Fat 53 g 13 g 19% w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 5,2 g 1,3 g 6%

Węglowodany/ Carbohydrate 5,3 g 1,3 g 1% w tym cukry/ of which sugars 4,7 g 1,2 g 1%

Błonnik/ Fibre 9,4 g 2,3 g -

Białko/ Protein 25 g 6,3 g 13% Sól/ Salt 0,01 g 0 g 0% Składniki mineralne/ Minerals: Na/ Per 100g Na porcję / Per serving 25g %RWS na porcję/ %RI* per serving 25g Magnez/ Magnesium 241 mg (68%*) 60 mg 16% *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) *RI - Reference intake of an average adult (8 400 kJ/ 2 000 kcal)

Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu

Karton (sztuki): 16

Kartony/warstwa na palecie: 20

Kartony na palecie (sztuki): 180

Opakowanie jednostkowe

Szerokość: 11 cm

Głębokość: 2.5 cm

Wysokość: 16 cm

Opakowanie zbiorcze

Masa netto: 1.6 kg

Masa brutto: 1.872 kg

Szerokość: 12 cm

Długość: 40 cm

Wysokość: 17 cm

Całkowita wysokość palety: 153 cm

Warunki przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości

Termin przydatności w dniach: 360